Cum obtii pozitia nr. 1 in cautarile Google?

cum obtii pozitia numarul 1
cum obtii pozitia nr. 1 in cautarile google
Cum obtii pozitia nr. 1 in cautarile google?

Cum obtii pozitia nr. 1?

In articolul de astazi vom vorbi sau mai bine zis vom aprofunda un subiect foarte interesant. Si anume cum obtii pozitia numarul 1 in cautarile Google?

De la inceput va putem spune ca este un task foarte greu. Dobandirea pozitiei numarul 1 in cautarile Google pentru un site este grea.
De ce? Pentru simplul fapt ca desi marea majoritate a persoanelor stiu ce implica acest lucru, Google are ultimul cuvant in acest sens.

Dupa cum bine stiti Google este cel mai cunoscut motor de cautare din lume. 1 miliard de oameni folosesc acest motor de cautare precum si serviciile acestei companii. Astfel incat daca nu te afli pe Google. Sau daca afacerea ta nu este indexata corespunzator pe primele pozitii pe Google, poti spune cu mana pe inima, ca nu existi.

Dar haideti sa incepem cu un Q&A care sa duca in cele din urma la cel mai asteptat raspuns. Cum poti obtine pozitia numarul 1 in cautarile Google?

A. In primul rand poate site-ul meu sa obtine pozitia numarul 1 in cautarile Google?

Desigur, site-ul pe care il detii poate ajunge numarul 1 in cautarile Google prin diverse metode:

  1. Optimizarea SEO continua – pentru ca un site sa poata fi indexat corespunzator de catre Google va trebui sa corespunda unor paramentri.
  2. a. In primul rand site-ul va trebui sa aiba o viteza de incarcare satisfacatoare pentru Google. b. In al doilea rand site-ul va fi construit in functie de o anumita structura mai bine zis, site-ul va avea o structura arborescenta. c. In al treilea rand optimizarea SEO este extrem de importanta. Aceasta optimizare va incepe inca de la momentul realizarii site-ului prin optimizare SEO on page. Si va continua cu optimizare SEO facuta cat mai des, la modul cel mai tipicar posibil. d. Articolele sunt foarte importante. Un site care nu are o sectiune de blog, unde se vor posta informatii cat mai des posibil, nu va putea urca aproape niciodata in cautarile Google.
  3. Promovarea prin intermediul Google Ads. Aceasta varianta de a ajunge pe primele pozitii in cautarile Google are o partea buna si o partea mai putin buna:
  4. a. partea buna este ca vei ajunge foarte rapid pe primele pozitii in cautarile Google. b. partea mai putin buna este ca nu vei ajunge intr-un mod natural pe primele pozitii, iar pentru acest lucru vei plati bani motorului de cautare, Google pentru a te pozitiona pe primele pozitii. c. o alta partea mai putin buna este ca vei fi intotdeauna in competitie cu ceilalti competitori ai afacerii tale, care se vor promova bineinteles tot prin intermediul serviciilor de advertising Google. Practic site-ul tau va participa la o licitatie continua ce are la baza mai multe cerinte ale platformei de advertising Google Ads.

B. Ce este de facut pentru a ajunge pe primele pozitii in cautarile Google? Cum obtii pozitia nr. 1?

  1. Modul in care este realizat site-ul de prezentare sau magazinul online este foarte important. Alegerea unei platforme precum WordPress poate ajuta intrucat este o platforma usor indexabila de catre Google. Bineinteles daca vei dispune de resurse financiare considerabile un site poate fi facut din cod, asta dupa ce esti confortabil cu ceea ce a propus persoana care se ocupa de partea grafica a site-ului tau.
  2. Continutul unui site este deasemenea foarte important. Textele site-ului vor trebui sa aiba o relavanta in ochii Google pentru ca site-ul tau sa fie mai apoi afisat in cautarile pe aceasta platforma.
  3. Domeniul site-ului. Un titlu scurt format din 5 pana la 8 litere este ideal atunci cand vorbim despre o buna indexare a site-ului. Titlurile lungi nu vor fi retinute nici de persoanele care iti cauta serviciile si nu vor fi bine privite nici de Google.
  4. Actualizarea tuturor plugin-urilor si mentinerea unui site curat la curent cu toate actualizarile este eficienta atat in indexarea Google cat si in mentinerea atacurilor informatice la distanta. Un site neactualizat va fi perceput de catre Google ca un site lasat in paragina si va fi in mod cert aruncat la capatul podiumului.

Acestea sunt doar cateva dintre trucurile pentru a pozitiona un site pe primele cautari in Google. Totodata si pentru a-l mentine in primele cautari pe cel mai important motor de cautare.

Stim ca este greu si marea majoritate a termenilor sunt din spectrul SF insa noi te vom putea ajuta atat pe partea de webdesign accesandu-ne aici: https://promova.ro/alte-servicii/webdesign/

Totodata va putem ajuta si pe partea de promovare online accesand site-ul nostru aici: https://promova.ro/promovare-online/

De asemenea daca doresti sa te familiarizezi cu termenii si conditiile Google poti accesa acest link: https://policies.google.com/terms?hl=en-US

Noi iti uram bafta in a accesa prima pozitie in cautarile Google.

Recommended Posts